Visie

De Buitenkok voor jou

De Buitenkok geeft je een unieke ervaring in de natuur. De verscheidenheid aan locaties en arrangementen geeft gelegenheid voor een bijzondere beleving. Outdoor Cooking maakt van koken en proeven een avontuur. Je zintuigen worden geprikkeld en laten je de natuur (her)ontdekken.

De Buitenkok voor de wereld

De ervaringen die u mag beleven met De Buitenkok vinden plaats op de prachtigste plekjes in de Nederlandse natuur. U begrijpt waarschijnlijk dat verantwoord omgaan met de natuur voor De Buitenkok een belangrijk aspect is. De Buitenkok probeert daarom zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te ondernemen. De onderneming is zich ervan bewust altijd een footprint achter te laten, alleen probeert dit zo goed mogelijk te beperken en voortdurend kleine stapjes te maken naar een nog duurzamer onderneming. Hieronder ziet u wat De Buitenkok doet binnen het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Verantwoorde ingredienten

De keuze voor ingredienten wordt bewust gemaakt. De Buitenkok kookt bij voorkeur met biologische, fairtrade en streekproducten. Deze ingredienten worden gecontroleerd op kwaliteit, zijn milieuvriendelijk(er) geproduceerd. Daarnaast zorgt het kiezen van streekproducten voor minder CO2 uitstoot en steunt dit lokale productie.

Recycling

De Buitenkok verzameld alle afval apart en zorgt ervoor dat alle materialen zoveel als mogelijk worden gerecycled.

Less is more

De Buitenkok probeert het gebruik van middelen zo veel mogelijk te beperken tot de belangrijkste middelen. Ingredienten worden voldoende, maar niet in overmaat ingekocht, waardoor er weinig onnodig wordt weggegooid.