Ontstaan

Aangenaam,

De Buitenkok heb ik, Caloe van Dijk, opgericht om mijn verschillende passies te combineren binnen mijn eigen bedrijf.

Buiten…

…zijn is in de afgelopen jaren een onmisbaar aspect in mijn leven geworden. De natuur geeft mij energie. Tijdens mijn reizen en werk als buitensportinstructeur geniet ik van de omgeving, de weersveranderingen en kom ik tot rust. Ik ga steeds vaker de natuur in en tijdens deze ontwikkeling lijkt het alsof andere mensen steeds minder in contact met de natuur staan. Graag wil ik mensen daarom meenemen op (her)ontdekking in de natuur.

Kok…

Heerlijk vind ik het om met goede ingredienten, onbekende groenten en streekdelicatessen te koken. Koken is voor mij een manier om gezellig samen te zijn, lekker bij te kletsen en samen te genieten. Mijn jarenlange ervaring, en strelende complimenten, als reizende kok voor fietsvakanties deed het idee voor de Buitenkok ontstaan. De combinatie van koken en eten in de natuur met een groep mensen vind ik een geweldige ervaring.

Buiten koken, of zoals tegenwoordig ‘Outdoor Cooking’ genoemd,  krijgt daarnaast, binnen de verschillende arrangementen die De Buitenkok aanbiedt, een andere dimentie.  Tijdens het koken combineer ik mijn ervaring als kok en als survivalexpert. Ik vind het heerlijk om samen met anderen een vuur te ontsteken met natuurlijke materialen om hier vervolgens onze vissen boven te roken. Je moet geen sterrenmaal verwachten, een heerlijke beleving en goed eten zal de ervaring zijn. En wellicht kies je voor een maal onder de sterren.

ps. De Buitenkok organiseert onder de naam Splinkyourlife een aantal wandelreizen in de zomer. Mocht je dit wellicht ook interesseren kijk dan gerust even op deze link.