Buiten arrangementen +

Actief

Zwerftocht op het wad
 
 Lekker door het slik lopen op zoek naar bijzondere dieren uit de Waddenzee. Een aantal dieren kunnen we eten en zullen we meenemen om later te bereiden. Denk eens aan eigen gezochte Japanse oesters, mossels en kokkels. En misschien komt u in de juiste tijd van het jaar en vangt u netten vol Hollandse garnalen. Dat is smullen!
Wandelen
 
De Buitenkok biedt verschillende wandelingen. Deze wandelingen lopen door de natuur waar vervolgens in de buurt gekookt wordt. Routes kunnen worden begeleid door De Buitenkok of u kunt het gebied zelf ontdekken met een GPS of kaart en kompas. De wandelingen zijn op maat te boeken.

 

Survival

Avontuurlijk vuur maken
 
 Altijd al eens een vuurtje willen maken met alleen natuurlijke materialen uit de omgeving? Tijdens dit avontuur leer je een goed vuur voor te bereiden met materiaal uit de omgeving. Ik leer je hoe je in de regen een vuur kan maken. En krijg je tijdens dit avontuur je vuur aan met een echte vuurboog? Kortom een avontuur voor de beginnende survivaler.
Zoektocht naar eten in de natuur
 
 Tijdens deze tocht ga je de natuur in op zoek naar voedsel. Wist u dat brandnetels ook eetbaar zijn? Paardenbloembladeren kunnen lekker in de salade. En er is nog veel meer. Voor iedereen die de natuur eens met andere ogen wil bekijken en graag iets lekkers bereidt uit de Nederlandse natuur. Een zoektocht levert in het najaar het meeste eten op, maar ook in het voorjaar is er vanalles te vinden.

Buitensport

Kanoën
 
Een zonnige dag is natuurlijk prachtig om op het water door te brengen. Lekker peddelen door het Reitdiep of op het Lauwersmeer. Daar krijg je wel honger van. Onderweg kan je zelf een heerlijke lunch bereiden of van een high tea genieten aan de waterkant.
Tokkelen, boogschieten en meer…
 
Voor het koken nog zin in spanning en sensatie? De Buitenkok werkt samen met verschillende buitensportlocaties. Hier kunt u voorafgaand aan het koken in de natuur leuke activiteiten doen zoals boogschieten, tokkelen, klimmen, buitenlasergame, survivallen en meer…