Smakelijke wadtocht 6 mei een groot succes

De smakelijke wadtocht op 6 mei was een groot succes, ondanks het frisse weer voor de tijd van het jaar. We hadden een prachtige zwerftocht over het wad waarbij iedereen enthousiast oesters, mossels en kokkels begon te verzamelen.

Op deze lentedag kwamen we in het slik natuurlijk vanalles tegen. Zoals normaal is voor deze tijd van het jaar talloze eierzakjes van de Rode Diesltreinworm. En zelf was ik verbaast over de grote aantallen wadslakjes die we op een vierkante meter vonden.

Eenmaal terug op de dijk heeft iedereen bij de wamte van een vuurtje heerlijke waddensoep gegeten. De broodjes met daslookboter vielen ook goed in de smaak. Toen we een goede hoeveelheid kolen hadden plaatsten we het rooster vol met de Japanse Oesters die we hadden gevonden. En tja, die grote zijn boven het vuur veel lekkerder dan rauw :)

Zin om ook eens een smakelijke wadtocht te beleven? De volgende tocht staat gepland op zondag 1 juli van 14.00 tot 17.30. Om te boeken kunt u mailen naar info@debuitenkok.nl of telefonisch op 06 28912517.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>