10-08-2012 | Smakelijk eten aan boord van de Poseidon (nieuwsbrief Waddenvereniging)

Afgelopen weekend bracht de Poseidon, een van de schepen van Zonnewind Zeilreizen een bezoek aan Vlieland met aan boord een wadgids van de Waddenvereniging. Varend op de Waddenzee is er immers genoeg te zien en te vertellen over dit prachtige gebied. Wadgids Caloe is toevallig ook kok (@buitenkok) en wist op Vlieland een mooi plekje om op zoek te gaan naar smakelijke wadproducten. Een emmer vol Japanse oesters, mosselen en een paar alikruiken leverde een feestmaal op. Deze weekendtochten naar Terschelling of Vlieland vinden een paar keer per jaar plaats. In de herfstvakantie heeft u nog een keer de gelegenheid zo’n tocht mee te maken. Maar ook deze zomer valt er nog genoeg te varen en te genieten.

Naast de excursies op Texel en Terschelling (zie onze agenda) vaart de Historische Zeilvaart nog een aantal keren uit voor een bijzondere droogvaltocht. De hele dag op het water, droogvallen met een wadexcursie en alle maaltijden zijn inclusief. Kijk op www.historischezeilvaart.nl voor de data. Op 27 en 28 augustus zijn nog plaatsen vrij.

Ook de Regina Andrea vaart uit, de laatste tocht is zaterdag 18 augustus. Het schip vertrekt vanuit Harlingen om 14.45 en de tocht duurt ca 4 uur. Voor info en aanmelden ga naar info@partyvaart-harlingen.nl.
Foto: Poseidon

Zonnewind Zeilreizen gaat dit jaar nog twee maal met wadgids op pad. Een midweektocht van 22-26 oktober en een weekendtocht van 26-28 oktober. U bezoekt Terschelling en/of Vlieland en maakt kennis met alle aspecten van werelderfgoed Waddenzee terwijl de trekvogels over u heen vliegen op weg naar hun overwinteringsplaatsen. Info en aanmelden via www.zonnewind.nl.

Leden van de Waddenvereniging krijgen 10% korting op de zeilreizen en €2,50 op de droogvaltochten van de Regina Andrea.

Comments are closed.